Nem lesz panasz, ha zöldfűszerrel és fokhagymával megbolondított, nyúlós sajttal turbózott fogás lesz az ebéd.
Ne törd sokáig a fejed, mit főzz legközelebb! Csupán néhány perc előkészület után mehet is a sütőbe a csirkemell, amiből fenséges, szaftos finomság lesz. A paradicsom mellett vagy helyett más zöldség is kerülhet a vastag, nyúlós sajtréteg alá. Bármilyen körettel kiváló, és meg sem terheli a gyomrot.
Hozzávalók
👉 70 dkg csirkemell
👉 15 dkg sajt
👉 2 db paradicsom
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 zöldfűszer
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, és sózd, borsozd ízlés szerint, majd kevés olajon süsd oldalankét három-három percig. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a reszelt sajt felével, a paradicsomot pedig vágd karikákra.
A csirkemellet rakd zsiradékkal kikent tepsibe, tedd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg zöldfűszerrel, majd öntsd rá a tejszínes, sajtos keveréket. Helyezd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. A vége felé szórd rá a maradék reszelt sajtot. Amennyiben szükséges, vedd le róla a fóliát, és nagyobb lángon pirítsd meg.