A carpalis alagút szindróma nevű betegség sok embert érint, és sokan szenvednek tőle, hiszen olyan tünetekkel jár együtt mint a fájdalom, a zsibbadás és a bizsergés a kezekben és a karokban. 

Ennél a betegségnél a kézben futó idegeket nagyfokú nyomás éri és ez bizony csökkenti a kezek funkcióját is. Legfőképpen azok szenvednek ettől a problémától, akik a munkájuk miatt sokat használják a számítógépet, merthogy azon dolgoznak. Mutatjuk is, hogy milyen tünetei vannak még ennek a betegségnek.

Az egyik legjellemzőbb tünet nem más, mint a fájdalom. A fájdalom megjelenhet a csuklóban, a tenyérben és az ujjakban is, de a betegség előrehaladott állapotában akár a nyakban és a vállakban is kialakulhat.

Sokan tapasztalnak zsibbadást az ujjbegyekben, amely szintén a carpalis alagút szindróma egyik jellegzetes tünete. Ez azonban jelentősen megnehezíti a napi tevékenységek normális elvégzését és sok esetben éppen emiatt a tünete miatt lehet szükség sebészi beavatkozásra is. Nemcsak a műtét lehet azonban megoldás, hanem a kezek pihentetése, tornáztatása, illetve az otthoni gyógymódok is hatékonyak lehetnek a carpalis alagút szindróma természetes gyógyításában.

Azok, akik ebben a betegségben szenvednek, gyakran azt tapasztalják, hogy nemcsak az ujjaik, hanem az egész kézfejük megduzzad. Ez a kezekben, ujjakban kialakuló gyulladás miatt jön létre és ennek következménye a kezekben érezhető állandó zsibbadás is.

A carpalis alagút szindrómában szenvedő betegek nem is a kézfájdalom miatt keresik fel leggyakrabban a szakorvost, hanem a kezek ügyetlensége miatt, ami szintén ennek a betegségnek az egyik tünete. A beteg azt tapasztalja, hogy egyre ügyetlenebbül tud felvenni dolgokat és sok esetben a megfogott tárgyak kicsúsznak a kezéből. A betegség miatti zsibbadás ugyanis megváltoztatja a kéz és az ujjak mozgását és azok funkcióit.

A carpalis alagút szindróma nemcsak a kezek funkciójára van hatással és nemcsak fájdalmat idéz elő ez a betegség, hanem a bőr állapota is romlik, azaz gyakran kiszárad és repedezetté is válhat. Ennek az az oka, hogy a kezekben nem lesz megfelelő a vér áramlása, így a kezek gyakran merevek, hidegek és a színük is változhat, lehet például túlságosan fehér vagy vörös is.