Cikkünk második részében azokat a természetes szereket, olajokat és gyógynövényeket soroljuk fel, amelyek nagyon hatékonyak lehetnek a cellulit ellen. Mutatjuk is, hogy milyen természetes módszerekkel küzdhetjük le ezt a kellemetlenséget. 

Amennyiben a narancsbőr megkeseríti az életünket, úgy a görögszéna is nagy hasznunkra lehet. A gyógynövény flavonoidokban rendkívül gazdag, amelyek nemcsak a bőr gyulladásaival, hanem a bőrfertőzésekkel is nagyon eredményesen veszik fel a harcot. Hogyan használhatjuk cellulit ellen? Előző este áztassuk be a görögszénamagokat egy kis tálkában. Másnap öntsük le a magokról a maradék vizet, majd készítsünk egy könnyen kenhető pasztát. Ezt kenegessük a cellulitos bőrfelületre. Hagyjuk a bőrön néhány órán keresztül, majd zuhanyozzunk le.

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a fokhagyma mennyire hatékony lehet az immunrendszer megerősítésében és az LDL-koleszterin-szint csökkentésében, azonban erre a gyógynövényre akkor is számíthatunk, ha narancsbőrrel küzdünk. A gyógynövény nagyon hatékony a baktériumokkal szembeni küzdelemben, mindemellett gombaellenes hatással is rendelkezik és természetes antibiotikumként is számon van tartva. Hogyan használhatjuk cellulit kezelésére? Nyersen belsőleg is fogyaszthatjuk, de van egy másik módszer is a narancsbőr elleni küzdelemhez. Reszeljünk le 4-5 gerezd fokhagymát, majd ezt keverjük el olívaolajjal. Simítsuk az így elkészült pasztát a problémás bőrfelületre és pihenjünk le néhány órára, majd alaposan zuhanyozzunk le.

Amennyiben narancsbőrrel küzdünk, úgy a kurkumára is bátran számíthatunk. A kurkumának van egy bioaktív vegyülete, amely a kurkumin nevet viseli. A kurkumin számtalan pozitív előnnyel rendelkezik és még a cellulit megjelenésének csökkentésében is a segítségünkre lehet. A kurkumin segít a fertőzések elleni küzdelemben, így a legjobb, ha belsőleg fogyasztjuk, mert ilyenkor valószínűleg a szervezetünkben történik valami, ami a bőrön a cellulit megjelenését idézi elő. Hogyan fogyasszuk a kurkumát? Melegítsünk meg egy pohár tejet, adjunk hozzá fél teáskanál kurkumaport és egy teáskanál mézet.

A cellulit ellen a kókuszolajat is bevethetjük. A kókuszolaj közepes láncú zsírsavakat is tartalmaz, többek között laurinsavat, amely nagyszerűen puhítja és hidratálja a bőrt, nem mellesleg nagyon hatékonyan küzd a cellulit ellen is. Hogyan használhatja? Csak kenje be ezzel az olajjal a problémás bőrfelületet és hagyja, hogy beszívódjon a bőrébe.