A magas vérnyomás ellen még a gyógyszerszedés előtt is sok mindent kipróbálhatunk. Egyes táplálékok ugyanis hatással vannak a vérnyomásra, így értelemszerűen léteznek olyan ételek, amelyek nagyon hatékonyak lehetnek a magas vérnyomás csökkentésében. Most be is mutatunk néhányat ezekből a táplálékokból. 

A gyümölcsök, a zöldségek, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a bab, a diófélék, a teljes kiőrlésű szénhidrátok és a telítetlen zsírok is nagyon jó hatással vannak a vérnyomásra.

A magas vérnyomás nagyon sok és egyre több ember problémája. Ez azonban egy veszélyes és alattomos betegség, hiszen aktívan hozzájárul a szívroham kialakulásához. A magas vérnyomás károsan hat a szívizomra, túlterheli azt, ami szívelégtelenséghez is vezethet. Ezen túl a magas vérnyomás károsan hat a vesékre is, negatívan hat a memóriára és még a szexuális vágyat is csökkentheti.

Ha még nem állandósult a magasvérnyomás-problémánk, azaz csak néha ugrik meg a vérnyomásunk, akkor változtassunk az étrendünkön, hiszen már ezzel is nagyon sokat tehetünk a probléma orvoslása érdekében.

A magas vérnyomás csökkentésében nagyon sokat jelent, ha rendszeresen fogyasztunk halat, diót, dióféléket és hüvelyeseket, kiváltképpen a babnak vannak nagyon pozitív hatásai.

Nagyon lényeges, hogy rendszeresen mozogjunk és égessünk el annyi kalóriát, amennyit csak tudunk.

Mindenképpen részesítsük előnyben a friss és szezonális zöldségeket és gyümölcsöket a szénhidrátok és az édességek helyett.

A fehér lisztet cseréljük le teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérre és péksüteményre.

Részesítsük előnyben a telítetlen zsírokat, például az olívaolajat és a kókuszolajat.

Ne együnk konzerv vagy feldolgozott élelmiszereket, ellenben a friss és a fagyasztott gyümölcsök és zöldségek jó választásnak bizonyulnak.

Léteznek olyan táplálékok, amelyek nagyon hatékonyak lehetnek a magas vérnyomás csökkentésében. Ebbe a csoportba tartoznak a zöld leveles zöldségek, például a saláta, a spenót, a kelkáposzta, a mángold, a brokkoli, a káposzta, a karfiol. Ha magas a vérnyomásunk, fogyasszunk paradicsomot, sárgarépát, paprikát, padlizsánt, zellert, zöldbabot, borsót, friss gyümölcsöket, halakat, tojást, alacsony zsírtartalmú tejet és tejtermékeket.