Egyes gyógynövények és fűszernövények nemcsak nagyon finomak, hanem a táplálkozási előnyeik is kiemelkedőek. Ha valaki szeretne rendszeresen fogyasztani ilyen egészséges táplálékokat, akkor mutatjuk is, hogy milyen gyógynövények legyenek otthon, hogy mindig legyen mihez nyúlni, ha betegek vagyunk vagy egész egyszerűen csak szeretnénk extra tápanyagokat bevinni a szervezetünkbe. 

Fahéj mindig legyen az éléskamrában, mivel segít a vércukorszint kiegyensúlyozásában, illetve az emésztőrendszer egészségének fenntartásában is a segítségünkre lehet.

A rozmaringot nagyon sokan kedvelik, hiszen kellemes ízt kölcsönöz a sült húsoknak. Nem csak ennyi előnye van, hiszen tele van értékes antioxidánsokkal, nem mellesleg fokozza a vérkeringést is.

A fokhagymát nagyon sok magyar ember kedveli, és ez nem véletlen. Nemcsak nagyon finom, hanem rendkívül egészséges is, hiszen gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik, az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesz. Bioaktív hatóanyaga az allicin, amely sokat segíthet az influenza és a megfázás kivédésében.

A kurkumát is egyre többen kedvelik, hiszen ez az aranysárga fűszer csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat, de használhatjuk még a bőrápolásban, továbbá a fogyókúránk során is hű barátunk lehet, ezen felül az egyik legjobb természetes szer az ízületi gyulladás tüneteinek a kezelésében.

A pitypanggyökeret is egyre többen kedvelik és használják ki előnyös tulajdonságait. A gyógynövénynek nagy szerepe van a szervezet méregtelenítésében, a puffadás csökkentésében, a vízhajtásban és az emésztés elősegítésében.

A csalán nagyon jó méregtelenítő. Ezen kívül hisztamint is tartalmaz, így blokkolva a szervezet hisztamintermelését és csökkentve az allergia tüneteinek kialakulását. Emellett nagyszerű gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik.

A kamilla is csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást és nyugtató relaxánsként is működik. Ha nem tudunk aludni, csak annyi a dolgunk, hogy lefekvés előtt elfogyasztunk egy csésze kamillateát. A kamilla ezen kívül megnyugtatja a gyomrot és az emésztésre is pozitívan hat.

A gyömbér antibakteriális és vírusellenes hatásokkal rendelkezik. Csökkenti a megfázás tüneteit, mégpedig oly módon, hogy csillapítja a szervezetben kialakuló gyulladást.

A levendula kiegyensúlyozza az idegrendszer működését, oldja a szorongást és a stresszt, illetve nyugtató hatásait is kiélvezhetjük.