Ebben a húsos rakott tésztában minden finomság benne van, amit csak kívánni lehet.
Ez a mennyei húsos rakott tészta garantált sikert fog aratni a gyerekeknél és a felnőtteknél is. A paradicsomos mártást krémsajt és ricotta gazdagítja, a tetejére pedig nyúlós, sajtos réteg pirul. Készítheted szárnyas- vagy sertéshúsból is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg száraztészta
👉 40 dkg darált hús
👉 15 dkg tejföl
👉 14 dkg sűrített paradicsom (egy doboz)
👉 12.5 dkg ricotta
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg tömlős sajtkrém
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
A hagymát vágd apróra, és olajon párold puhára. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig. Ekkor kanalazd bele először a pirospaprikát, utána a sűrített paradicsomot, és annyit a tészta főzővizéből, hogy jó szószos állagot vegyen fel. Ízesítsd zöldfűszerekkel, és kis lángon, fedő alatt húsz perc alatt főzd össze. A végén keverd hozzá a sajtkrémet és a ricottát, és forrald egybe.
Egy tepsiben oszd el a kifőtt tésztát. Keverd hozzá a húsos ragut, kend meg a tetejét tejföllel, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát pár percre a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.