Ha maradt még a nyáron eltett befőttből, mindenképpen készítsd el ezt a mennyei gesztenyés-meggyes kevert sütit.
A gesztenyés-meggyes kevert sütit szezonon kívül is érdemes elkészíteni befőtt vagy fagyasztott gyümölcsből. A gesztenyemasszát órákkal korábban vedd ki a fagyasztóból, hogy legyen ideje egyenletesen felolvadni a hűtőben vagy szobahőmérsékleten.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg gesztenyemassza
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg liszt
👉 12 dkg magozott meggy
👉 7.5 dkg vaj
👉 4 tojás
👉 2 dl tej
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat keverd jó habosra a vajjal és a kétféle cukorral. Amikor a térfogata megnőtt, és a színe kifehéredett, morzsold hozzá a gesztenyemasszát. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a gesztenyés részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül forgasd bele a meggyet is. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.