A fűszeres, selymes krumplikrémleves hamar készen van, és nagyon laktató.


Még finomabb lesz a selymes krumplikrémleves, ha póréhagymás alapra készíted. Selymes, laktató és olcsó fogás, amihez tényleg alig kell bevásárolni. Ha igazán kiadósra szeretnéd, reszelt sajtot is adhatsz hozzá, de manapság nagyon drága a sajt, így semmi gond nem történik, ha elhagyod.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 nagy krumpli
👉 4 babérlevél
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 alaplé
👉 1 póréhagyma
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

A póréhagyma zöld leveleit távolítsd el, a többi részét vágd apróra. Egy lábosban olvaszd össze a vajat az olajjal, és párold rajta puhára a hagymát.

A krumplit közben hámozd meg, kockázd fel. Add a puha hagymához, és forgasd össze. Öntsd fel alaplével, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és babérlevéllel, és nagyjából húsz perc alatt főzd puhára. Amikor megfőtt, a babérleveleket halászd ki belőle, és tépkedd bele a petrezselyemleveleket. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és tedd vissza a tűzre. Öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Tálaláskor, aki szereti, reszelt sajtot szórhat bele.