A tárkonyos fasírtgolyókat sütőben is kisütheted, így nem szívják tele magukat zsiradékkal.


A sütőben sült, tárkonyos fasírtgolyókkal lehetetlen mellélőni. Az intenzív ízű tárkonyt érdemes sokféle leveshez, húshoz adni, mert már egy kevés mennyiség is feldobja. Pulykából készítve a legfinomabb, de sertésből is jól működik.

Hozzávalók 15 darabhoz

👉 50 dkg darált hús
👉 3 dkg reszelt sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 kis hagyma
👉 1 evőkanál tárkony
👉 1 evőkanál olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A zsemlemorzsát locsold meg két evőkanál vízzel, és keverd jól össze, hogy felvegye a nedvességet. Add hozzá a húst. Sózd, borsozd, fűszerezd tárkonnyal, reszeld hozzá a hagymát, a fokhagymát és a sajtot, és jól keverd össze. Pihentesd a masszát húsz percet, hogy az ízei összeérjenek.

A pihentetési idő után készíts belőle gombócokat, és helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejüket kevés olajjal, és told 180 fokos sütőbe 30-35 percre.

A legjobb fasírtrecept: a nagymama szakácskönyvéből

Ha igazán finom fasírtot szeretnél enni, akkor készítsd el a nagymama féltve őrzött receptjét. Ha van otthon darált húsod, egy szikkadt zsemléd és némi fűszered, akkor már nagy probléma nem lehet, hiszen minden alapanyag adott egy adag fasírt elkészítéséhez. A húspogácsák gyorsan elkészülnek, és bármilyen körettel, vagy akár kenyérrel fogyasztva is megállják a helyüket.