A sajtos-paradicsomos sült csirkemellel nem sok munka van, mégis szinte mindenki szereti.
Készítsd el a csirkemellet sajttal és paradicsommal együtt sütve! Hogy milyen sajtot választasz hozzá, rajtad múlik: ha szereted a karakteresebb ízeket, válassz cheddart, ha inkább az a szempont, hogy kalóriaszegény legyen, a sovány mozzarella az ideális megoldás.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 3 paradicsom
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 kávéskanál oregánó
👉 2 kávéskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és sózd be. Az olajat keverd el egy-egy kávéskanál oregánóval, kakukkfűvel és borssal. Kend meg ezzel a csirkeszeleteket, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.
A pácolási idő leteltével a csirkemelleket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A paradicsomot karikázd fel, és oszd el őket a hússzeletek tetején. Szórd meg ezeket is egy kevés oregánóval és kakukkfűvel, reszelj rá borsot is, és fedd be reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd meg 5-10 perc alatt a sajtot.
Egyszerre ropogós és omlós bőrös sült csirkemell kakukkfüves pácban
Főoldal sült csirkemell Egyszerre ropogós és omlós bőrös sült csirkemell kakukkfüves pácban Érdemes néha bőrös csirkemellet is készítened, mert egészen ropogós és szaftos fogást süthetsz belőle. Ne mindig filézve vásárold a csirkemellet! Ha csontosat szerzel be, egy éles kés segítségével néhány mozdulattal könnyen kifilézheted, a bőre pedig ellenállhatatlanul ropogósra pirul a sütőben.