Dobd fel a megszokott zöldborsókrémlevest friss bazsalikommal! Ha szereted a csípőset, egy kevés chilivel is megbolondíthatod.
Lassan elérkezik a zöldborsó szezonja, amelyből fantasztikus bazsalikomos zöldborsókrémlevest készíthetsz. Mindenképp friss fűszernövényt használj hozzá, amelyből egy cserepet könnyen beszerezhetsz sok zöldségesnél és szupermarketben. Szezonon kívül mirelit zöldborsóból is készítheted.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg kifejtett zöldborsó
👉 8 dl alaplé
👉 5 dkg vaj
👉 1.5 dl főzőtejszín
👉 1 marék bazsalikomlevél
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 frissen őrölt chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat egy lábosban olvaszd fel. Dobd rá az apróra vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd el a zöldborsóval. Együtt pirítsd egy percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd. Ha frissen fejtett zöldborsót használsz hozzá, a hüvelyéből is beledobhatsz néhány szép darabot.
Nagyjából tíz perc kell a borsónak, hogy puhára főjön. Ekkor kanalazd a levest turmixgépbe, dobd mellé a megmosott bazsalikomleveleket, és pürésítsd. Ha volt a levesben zöldborsóhüvely, azt szedd ki belőle. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálaláskor reszelhetsz chilit is a tetejére.