Villámgyorsan összedobhatod ebédre vagy vacsorára a kapros-fokhagymás csirkemellet, amely a serpenyőben válik omlóssá.
Ha gyorsan szeretnél fenséges ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor ez a kapros-fokhagymás csirkemell kitűnő választás. A hús a bornak és a szósznak köszönhetően finom szaftos és omlós lesz, a fűszerek pedig csodás ízt adnak neki. Érdemes zsírosabb tejszínt használni, akkor még finomabb a végeredmény. Az egyszerű fogást tálalhatod tésztával vagy rizzsel is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg csirkemell
👉 2 dl tejszín
👉 1 csirkemell kapor
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 dl fehérbor
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 2 teáskanál mustár
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A csirkemellet hosszában vágd ketté. Serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, dobd bele az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd rá a húst, és süsd fehéredésig. Ízesítsd mustárral, préselt fokhagymával, sóval és borssal. Öntsd fel a borral, és hagyd rotyogni kis lángon körülbelül 15 percig.
Eközben a tejszínt keverd simára a liszttel, és amikor a hús megpuhul, öntsd rá a tejszínes szószt. Forrald össze pár perc alatt, és szórd meg az apróra vágott kaporral.