A tejszínes, medvehagymás csirkemell igazi villámfogás azokra az esetekre, amikor nincs kedved vagy lehetőséged sok időt tölteni a konyhában.
A krémes húsok szerelmesei mindenképpen próbálják ki ezt az illatos tejszínes, medvehagymás csirkemellet. Az egész főzésre alig fél órát kell fordítani, így nemcsak elképesztően finom, hanem hamar az asztalon is lehet. Egy darabig tart még a medvehagyma szezonja, próbáld ki pogácsába sütve is!
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 10 levél medvehagyma
👉 2.5 dkg vaj
👉 2 dl főzőtejszín
👉 2 szál újhagyma
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. Egy serpenyőben olvaszd össze a vaj felét és egy evőkanál olívaolajat, ezen süsd meg öt perc alatt a csirkekockákat, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tartsd melegen őket.
Az újhagyma fehér szárát karikázd fel, a medvehagymát vágd apróra. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke pirult, még egy kevés vaj és olívaolaj hozzáadásával párold őket puhára. Add hozzá a csirkekockákat is, néhány perc alatt süsd őket össze, majd öntsd fel a tejszínnel. Szórd meg egy kevés szerecsendióval is, és kis lángon nagyjából öt perc alatt főzd össze.