Károly király újabb békeágat nyújt Harry hercegnek és feleségének, Meghannak, akik évekkel ezelőtt elszakadtak a királyi családtól, hogy nyugodt és békés életet élhessenek gyermekeikkel az Egyesült Államokban. A költözés megtörtént, de a békesség még várat magára. Harry és Meghan folyamatosan botrányokat okoznak, kritizálják a királyi családot, interjúkat adnak és életrajzi könyveket írnak.


Ennek ellenére Károly király szívesen látja fiát és menyét a közelgő koronázási ceremónián. A történelmi eseményen azonban csak Harry jelenik meg, Meghan a gyerekekkel otthon marad.

Károly király a meghívó mellé egy kedves gesztust is tett: Harryvel és Meghannal közös fotót választott emléklapnak, amelyet a szuvenírboltokban lehet majd megvásárolni.

A családi fotót Chris Jackson királyi fotós készítette Károly 70. születésnapja alkalmából 2018-ban. A kép a Clarence House kertjében készült, ahol Károly György herceggel a térdén ül, Kamilla Sarolta hercegnőt öleli, az akkori cambridge-i hercegné pedig a kisbabát, Lajos herceget tartja a kezében. A pad mögött Vilmos herceg áll fivére mellett, aki a nevető Meghant karolja át.