Sajnos a nők kicsit jobban szenvednek a jelenségtől, amit úgy hívunk: narancsbőr. Szörnyen makacs egy dolog, nekem az ismeretségi körömben alig van olyan ember, aki ne szenvedne tőle. Persze a pasik ebből is többnyire kimaradnak.. De szerencsére lehet tenni ellene!


Habár nem azt mondom, hogy meg kell venni minden csodakrémet, azonban más praktikák akár be is válhatnak. És hogy miért nem működik se az olcsóbb, se a drágább narancsbőr elleni krém? A következő sorokban erre is megadom a választ.

Mi is az a narancsbőr?

Nos, amiért ilyen látványos dolog, az azért van, mert a zsírszövet szépen kitüremkedik. Mivel a férfiaknak és a nőknek eltérő a bőrszerkezete, így a férfiaknál ritkábban alakul ki. De erről már esett szó. A zsírszövet, amivel minden ember rendelkezik, zsírlemezkékből van felépülve, melyeket rostos kötőszövet öleli körbe. A nőknél ezt a kötésmintát az ösztrogén nevezetű női hormon alakítja ki. Egészen máshogy néz ki ez a kötőszöveti rost nőknél és férfiaknál, ugyanis míg a nőknek ezek a rostok függőleges futnak, amiből néhol a zsírréteg felfelé buggyan, addig a férfiaknál ez átlósan és keresztben fut. Ezért van az, hogy a férfiak többsége – nézzen ki bárhogy is – nulla narancsbőrrel szaladgál. Egyszer fogok írni arról, hogy miért nem fair nőnek születni. De tényleg.. Na de ez most egy másik téma. Vissza a narancsbőrre.

Sajnos cellulitisz ellen a krémek sem segítenek..

Hiába minden drága krém, sajnos kevesek ahhoz, és mindig is azok lesznek, hogy eljussanak azokba a bőrrétegekbe, ahol a hatásukat ki tudnák fejteni. A zsírszövet, ami ellen bevetnénk őket, túl mélyen vannak, így nem tudják újraszőni a nem tetsző rosthálózatot. Annyi helyen látok cellulitisz elleni kezeléseket, és nem mondom, hogy mindegyik kidobott pénz, de a legtöbb sajnos ilyen. Krémet mindenesetre semmiképpen sem ajánlok venni. Amivel kicsit segíthetsz a dolgon, az egy alapos masszázs a problémás területeken, rengeteg vízfogyasztás, rendszeres edzés, helyes táplálkozás, akár szaunázás. Ezek összességében elég hatékonyak tudnak lenni, ha folyamatosan betartod, illetve csinálod őket.

Ne add fel a küzdelmet, mindig tehetsz ellene. Ha elég kitartó vagy, és sikerül lebontanod valamennyi zsírt, azok kevésbé lesznek feltűnőek. Aki antioxidánsokban gazdag táplálékot vesz magához, kerüli a napot és nem dohányzik, az hosszabb időre őrzi meg kötőszövetrétegének feszességét, amely tömörebben fogja össze a zsírt, mint egy kilazult rostháló.