Gyakran látni az edzőtermekben embereket, akik mintha csak a futópad fogantyújáról lógnának, pedig ez százalékosan csökkenti a hatékonyságát a tevékenységednek.Sőt hosszabb távon egészségügyi gondjid is lehetnek belőle. Nyak, váll, hátfájáshoz vezethet. 

Felegyenesedve, egyenes háttal fussunk, felemelt fejjel! Másrészt ez a fogantyú nem arra szolgál, hogy az edzés alatt a terhelésed könnyitse, te persze azt hiszed, hogy keményebben és hosszabban tudsz edzeni emiatt, pedig nem. Próbáld teljesen elfelejteni, hogy a fogantyúk egyáltalán léteznek.

Valószínű ha épp a terem előterében olvasod a cikkem, te is körbenézve látod azt aki magazint olvas ki egy jó kis séta közben.Ha úgy végzi az edzést, hogy cseppnyit is izzadna, valószínűleg nem dolgozik elég keményen. Bár én itt is a változatosság hive vagyok nem kell minden egyes nap a legnehezebb fokozaton futni, de valljuk be, nem pihenni megyünk a futógépre.

Elkerülendő az ilyen helyzetet próbáld ki az intervallum edzést, ami alatt garantálom, hogy eszedbe nem jut neked sem egy könyvet kiolvasni aerob edzés közben.

3 ok amiért nőként is végezz súlyzós edzést:

1. Gyorsítja a zsírveszteséget, ha kardioval kombinálod!

Ha egy edzés, amely csak a kardióra támaszkodik a zsírvesztés miatt, egy idő után stagnáláshoz vezet, mivel a szervezet alkalmazkodni fog az adott mozgásformához. Ezért kell neked a súlyos edzés, miközben a kardiot kicsit háttérbe szorítod. Közelmúltban megjelent tanulmány kimutatta, hogy a párhuzamosan végzett edzés(a súlyzós és az állóképességi kombinációja) nagymértékben növelte súlycsökkentésnél az anyagcserét.

2. Laposból gömbölyűt!

A legtöbb nő úgy érzi, hogy a legjobb módja a annak, hogy testüket átalakítsák és tónusosabb megjelenést érjenek el ha ész nélkül kardióznak. A valóság az, hogy a kerek formákhoz, az erő növelése és az izom építése a legjobb módszer. Az alacsony / közepes intenzitású kardió során izomtömeget veszthetsz és elveszted a tónusosságod igy. Ugyan lecsökkented a testsúlyodat, de megnöveled a testzsírod százalékarányát (azaz “zsíros” leszel).

3. Ne legyél puhány! Ragadj vasat!

Jobb alvásminőség! A nők 6-8 órás éjszakai alvásra kell törekedjenek, és gyakran a stressz és a rossz hangulat miatt elmaradnak ettől a tartománytól. Számos tanulmány kimutatta, hogy a tartós edzésprogram, amely erőteljes súlyzózást tartalmaz, nagymértékben javíthatja az alvás minőségét. Tény, hogy ez a mozgásforma hatékony gyógymódot nyújt az álmatlanságban szenvedő betegek számára is.