A Szomszédok című sikeres magyar sorozat Magenheim Julcsiját játszó Ábel Anita ma már nem vállalná el a szerepet. A színésznő szerint nehéz időszak volt számára, és nem kívánta a hirtelen jött ismertséget. A sorozat forgatását háromszor is szerette volna abbahagyni, de először nem engedték, később pedig anyagi okok miatt nem hagyhatta abba.


„Ha tudnám, hogy ezzel jár, nem vállalnám” – mondta Ábel Anita a Szomszédok című sorozatról. A színésznő Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában mesélt arról, milyen volt tizenkét évesen országos ismertségre szert tenni. Anita 12 éves korától 12 éven át szerepelt a Szomszédok sorozatban, és anyagi problémái miatt nem tudott kiszállni belőle. 17 éves korában ugyanis egy hét alatt elveszítette az édesapját, de másnap már újra forgatott, mintha mi sem történt volna.

Anita viszont rögtön berohant hozzá a kórházba, amikor megtudta a szörnyű hírt. Bocsánatot akart tőle kérni, mert előzőleg összevesztek.

„Meg akartam neki mondani, hogy ne haragudjon, de nem tudom, mit hallott belőle, mert ő akkor már lélegeztetőgépen volt” – árulta el a színésznő.

Anita három alkalommal próbált kiszállni a sorozatból, de rendező, Horváth Ádám nem engedte.
Hirdetés

„Ádám már nincs közöttünk sajnos, így azt gondolom, nincs jogom ahhoz, hogy ezekről a dolgokról beszéljek. Az élethelyzetem úgy hozta, hogy nem tudtam kiszállni a sorozatból” – mondta, utalva arra, hogy az édesapja halála után ő lett a család fő kenyérkeresője 17 évesen.

„Elképesztő kötelességtudatom volt már akkor is, ha menni kell, akkor menni kell” – emlékezett vissza a tragikus időszakra. „A bátyám egyetemista volt Szegeden, én középiskolába jártam, anyukám háztartásbeli volt, ügyelt a dolgaimra. Amikor apu meghalt, nem lehetett az a helyzet, hogy én azt mondjam, viszontlátásra a sorozatból. Ez nagyon nyomós érv volt, hogy én ottmaradtam.”