Ha egy tepsiben sütöd a kolbászt a friss zöldségekkel, a köret átveszi a szaft ízét, és fantasztikus lesz a végeredmény.


Mindig érdemes együtt sütni a húst a körettel. Az egytepsis kolbászos zöldségekkel alig van munka: csak szeletelj bele mindent egyetlen tepsibe, fűszerezd be őket, és mehetnek is a sütőbe. Hogy milyen zöldségeket használj, az ízléseden múlik, és azon, hogy minek van szezonja: ebbe a változatba kerül spárga és újkrumpli is, de mindig azt tegyél bele, amihez épp kedved van, és ami elérhető.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg újkrumpli
👉 30 dkg kelbimbó
👉 4 pár sütni való kolbász
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 csomag zöld spárga
👉 1 zöldpaprika
👉 1 pritamin paprika
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A kolbászokat karikázd fel, és egyengesd el egy tepsiben. Az újkrumplit ne kapargasd, csak mosd meg, vágd kettőbe, és tedd a kolbász mellé. Add hozzá a nagyobb darabokra vágott spárgát, a felkarikázott paprikákat és a félbe vagy negyedbe vágott kelbimbókat is.

Fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal, rozmaringgal, füstölt paprikával, és forgasd össze olívaolajjal. Fedd le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg minden zöldség megpuhul a keletkező szaftban.