Házilag fillérekből elkészítheted a tortillát, amit utána mindenféle finomsággal tölthetsz meg.
Felesleges a boltban megvenned a tortillalapokat, hiszen házilag fillérekért összedobhatod őket. Az így készült étel általában egészséges és kalóriaszegény: megtöltheted csirkehússal, salátával, zöldségekkel, vagy akár chilis babbal is.
Hozzávalók 8 darabhoz
👉 45 dkg liszt (a fele lehet kukoricaliszt is)
👉 8.5 dkg vaj
👉 2 dl forró víz
👉 1 csapott evőkanál só
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sóval, majd morzsold el a kockára vágott vajjal. Fokozatosan, több részletben öntsd hozzá a vizet is, és előbb fakanállal, utána kézzel jól dolgozd ki. Oszd a tésztát nyolc cipóra. Az adagokat nyújtsd ki lisztezett deszkán kör alakúra, és forró, száraz serpenyőben oldalanként nagyjából fél perc alatt süsd ki őket. Akkor jók, ha a felszínükön barna foltok jelennek meg.
Az így kapott tortillákat töltsd meg, és háromszög alakban hajtogasd össze, vagy tekerd fel, és középen vágd ketté.