Házilag is elkészítheted a leveskockát, ami így valóban egészséges lesz, és könnyen ízesíthetesz vele sokféle fogást.


Ha házilag készíted a leveskockát, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz tele felesleges adalékanyagokkal, ízfokozókkal. Szerencsés, ha van otthon elektromos zöldségaprítód, ugyanis azzal fogod tudni a leghatékonyabban pürésíteni a hozzávalókat. Ezenfelül már csak egy jégkockatartóra lesz szükséged.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 5 sárgarépa
👉 5 fehérrépa
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 2 hagyma
👉 1.5 dl olaj vagy zsír
👉 2 teáskanál só
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 csokor zellerzöld
👉 1 teáskanál bors
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 1 teáskanál szerecsendió
👉 0.5 nagy zellergumó
👉 0.5 karalábé

Elkészítés:

A sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellerszárat, petrezselymet, hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, szeleteld fel, és még nyersen pépesítsd. Egy lábosban hevíts olajat vagy kacsazsírt. Kanalazd rá a zöldséges masszát, fűszerezd sóval, borssal, kurkumával, köménymaggal és szerecsendióval, és kis lángon fél óra alatt párold meg.

Amikor készen van, hagyd kihűlni, majd oszd el a jégkockatartóban, és tedd a mélyhűtőbe. Ha levest vagy mártást készítesz, csak vedd elő a fagyasztóból, és a boltihoz hasonló módon add az ételhez.