Testünk földelésének hatását már hosszú évek óta kutatják, és bizonyítékot is találtak arra, hogy ennek bizony kedvező egészségügyi hozadéka van. 

Már visszaemlékezve is kellemes érzéssel tölt el, hogy milyen jó volt nyáron a fűben, a finoman meleg földön mezítláb lépkedni. Ez a hangulat nemcsak abból fakad, hogy ilyenkor a gondtalan szabadságunkat töltjük, hanem egészségügyi okai is vannak: ekkor ugyanis földeljük magunkat. A Föld természetes energiájához való kapcsolódás – akár egy mezítlábas séta során – csökkentheti a krónikus fájdalmakat, a fáradtságot és más olyan gyakori betegségeket, melyek napjainkban sok embert sújtanak. Emellett hatékonyan csökkenti a stresszt és a nap közben felgyülemlett feszültséget is. Ezt a csatlakozást nevezik a test földelésének- írja a Fanny magazin.

Csakis ruha nélkül

Az egészségmegőrzéshez elengedhetetlen, hogy gyakran kapcsolódjunk ehhez a természetes energiához. Ez nagyban ellensúlyozza a modern civilizáció káros hatásait. De hogyan is hat ez valójában? Amikor a fedetlen bőr érintkezik a földdel, szabad elektronok jutnak a testbe. Ezeket az elektronokat a természet legerősebb antioxidánsainak is nevezhetjük, mivel semlegesítik a káros szabad gyököket, melyeknek nagy szerepe van a gyulladások és egyéb betegségek kialakulásában. Ezek a Földből érkező szabad elektronok a bolygó minden élőlényét, így minket is feltöltenek, gyógyítanak. A test nagy részt vízből és ásványi anyagokból áll, melyek együttesen kiválóan vezetik ezeket a szabad elektronokat – feltéve, ha mezítláb vagy közvetlen bőrkontaktussal kapcsolódunk hozzá, szabadon áramolhatnak belénk.

Gyógyít és nyugtat

A Föld energiája javítja az emberek egészségét azáltal, hogy segíti a szervezetet abban, hogy hatékonyabban birkózzon meg a betegségekkel, sőt a lelki egészség fenntartásában is nagy szerepet játszik. Emellett támogatja a jobb alvást és a vitalitást is. Harmonizálja és stabilizálja a szervezet bioritmusát, enyhíti a már folyamatban lévő krónikus gyulladásokat és megszünteti az ezzel járó fájdalmakat. Jótékony hatása az öregedést is késlelteti ezáltal. Nem számít, hogy hány évesek vagyunk, vagy milyen az egészségi állapotunk, érdemes hasznot húznunk a mindenki számára könnyedén és ingyen elérhető csodálatos energiával.

Minden felületen működik?

Nem mindegy azonban, hogy hol mászkálunk mezítláb, vagy hol heveredünk le pihenni és feltöltődni. Mivel nemsokára megérkezik a valóban meleg idő, mikor már bátran sétálhatunk cipő nélkül, jó ha tudjuk, hol tehetjük meg ez úgy, hogy annak még egészségügyileg is kedvező hatása legyen.

A fű, homok, természetes föld és az élő fa mind hatékonyan földelnek, jó vezető felületek. A legjobb vezető a nedves homok, így ha vízparton vagyunk, mindenképpen sétáljunk a tó, a folyópart szélén. A tengerparti homok plusz előnye, hogy sok magnéziumot tartalmaz, amit a bőrünk fel tud venni belőle.

A kerámia burkolólap és a sima, festetlen beton akkor hatásos, ha közvetlen kapcsolatban van a földdel.

A fapadló, szőnyeg, kátrány, aszfalt, lezárt vagy festett beton, gumi, és a műanyag, a vinil nem működik.

Miben segít?

 • Megszünteti a gyulladás okát és javítja ennek kellemetlen tüneteit.
 • Csökkenti a krónikus fájdalmakat.
 • Javítja és elősegíti mélyebb alvást.
 • Növeli az energiát és a vitalitást.
 • Csökkenti a stresszt és elősegíti a nyugalmat az idegrendszer és a stresszhormonok lecsendesítésével.
 • Normalizálja a szervezet bioritmusát.
 • Javítja a vérnyomást.
 • Oldja a feszültséget és a fejfájást.
 • -Csökkenti a hormonális változásokból fakadó és a menstruációs tüneteket.
 • Látványosan felgyorsítja a gyógyulási időt.
 • Segít csökkenteni és megszüntetni a jet lag kellemetlen tüneteit.
 • Védi a testet a potenciálisan egészségkárosító környezeti elektromágneses mezőktől.
 • Felgyorsítja a felépülést az intenzív sporttevékenységből.

Jó tudni!

Azért is lényeges beépíteni a mindennapjainkba a testünk földelését, mert a természettel, a bolygóval és az univerzummal való kapcsolatunk létfontosságú az egészségünk számára, viszont a modern technológiák és a felgyorsult életritmusunk miatt már nagy mértékben elszakadtunk ezektől.

Ősi módszer az energiagyógyászat

A keleti civilizációk már évezredek óta használják az energiagyógyászatot a test és a lélek gyógyítására. Ilyen például a napjainkban is használt akupunktúra. Az idegrendszerünk ugyanis az elektronok mozgásával kommunikál: elektromos jeleket ad és fogad testszerte, biológiai folyamataink legnagyobb része elektromos.