Ha gombával és zellerszárral együtt sütöd a csirkemellet, laktató, mégis kalóriaszegény vacsorát varázsolhatsz az asztalra.


Ha eddig még nem tetted, érdemes megismerkedned a roppanós zellerszárral, mivel többek között ehhez a gombás csirkéhez is nagyon jól megy. A szaftnak különösen jót tesz az egészséges alaplé, amelyben előzőleg sokféle zöldség főtt, így tele van vitaminnal.

Hozzávalók

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 7.5 dkg vaj
👉 4 szál halványító zeller
👉 2 dl alaplé
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és tedd félre negyedórára. A hagymát, a gombát és a zellerszárat addig tisztítsd meg és szeleteld fel.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét, és kevergetve nagy lángon süsd rajta a húst fehéredésig. Most még nem kell, hogy teljesen puha legyen. Szűrőlapáttal szedd ki, majd add a serpenyőbe a vaj másik felét. Párold rajta üvegesre a felaprított hagymát, majd amikor már puha, öntsd bele a gombát, sózd, borsozd, és párold nagyjából öt percig, amíg összeesik. Ekkor tedd vissza a serpenyőbe a csirkét, add hozzá a zellerszárat, öntsd fel alaplével. Forrald fel, majd azonnal vedd a lángot kicsire. Fedd le a serpenyőt, és így főzd össze 10-15 perc alatt.