Juhtúróval és medvehagymával rétegezve is fantasztikus tavaszi rakott krumplit készíthetsz.


Számtalan módja van a rakott krumpli elkészítésének: ez a változat húsmentesen, juhtúróval és medvehagymával rétegezve készül. Aki szereti a karakteres ízű juhtúrót és az illatos tavaszi medvehagymát, annak ez a könnyű, krémes változat is garantáltan ízleni fog.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg krumpli
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 15 dkg tejföl
👉 10 dkg juhtúró
👉 4 tojás
👉 1 csokor medvehagyma
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Amikor készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. Közben a juhtúrót keverd el a tejföllel, a medvehagymát aprítsd fel, a tojásokat tíz perc alatt főzd keményre, és hűtsd ki.

Egy tepsi alját kend ki vékonyan vajjal. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és a felét egyengesd el a tepsiben. Szórd meg sóval és borssal, kend meg a tejfölös juhtúró felével, szórd meg a medvehagymával, és rakd ki az összes felkarikázott tojással. Ezt fedd be a maradék krumplival, sózd, borsozd, erre jön a juhtúrós tejföl és a medvehagyma, majd szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó 10-15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.