A friss korianderből és mentából készült chutney egy valódi ízbomba: a kissé pikáns, fűszeres és nagyon frissítő mártogatós remek kiegészítője chipseknek, sült zöldségeknek vagy a tradicionális indiai ételnek, a samosának.
A chutney (ejtsd: csatni) az indiai konyha egyik kedvelt, fűszeres fogása, amely egy friss gyümölcsökből vagy zöldségekből készült szószféleség. Szinte bármilyen alapanyagból készülhet, és gazdag fűszerezésének köszönhetően remekül megszínesíti a vele elfogyasztott sült húsokat, zöldségeket, indiai ételeket.
Hozzávalók:
👉 2 csokor friss koriander durvára vágva (kb. 30 g)
👉 1 csokor friss menta durvára vágva
👉 negyed fej vöröshagyma durvára darabolva
👉 3 gerezd fokhagyma feldarabolva
👉 3 cm friss gyömbér feldarabolva
👉 3 db friss zöld chili
👉 12 dkg kókuszjoghurt (vagy más joghurt)
👉 fél tk só
👉 3 ek friss lime-lé
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy aprító- vagy turmixgépbe, és pürésítsük homogén állagúra.
Ha nagyon sűrű lenne a chutney, adjunk hozzá 1-2 teáskanál vizet.
Kóstoljuk meg, igény szerint adjunk még hozzá kevés sót. Hűtőben tároljuk, és 3 napon belül fogyasszuk el.