Megerőltető mozdulatok nélkül, napi pár perces erősítéssel laposabb has? Bár nem tűnik túl hihetőnek, működik, és mivel otthon végezhető, akár a napi rutinba is beilleszthető a következő gyakorlat.


Ha nincs időnk, energiánk, kedvünk edzőterembe járni, akkor próbáljuk otthon formálni a testünket. A lapos has esztétikus, és a legtöbb nő erre vágyik, de a haspréses gyakorlatokra már nem mindenki vehető rá.

Íme a gyakorlatsor!

Nekik ajánlott ez a könnyed mozdulatsor, ami arra szolgál, hogy hajolgatás nélkül hozzuk formába a kérdéses testtájékot. Némi hajlékonyságot azért igényel, de kevés gyakorlással hamar ráérezhetünk a megfelelő mozdulatra.

A csavaró jellegű mozdulat ráadásul nemcsak a hasunkra lesz hatással, de a gerinc mozgékonyságát is elősegíti.

👉 Háttal a falnak, de attól egy kis lépésnyire helyezkedjünk el kis terpeszben.

👉 A felkart a törzsünk mellé húzva, hajlítsuk be a könyökünket, úgy, hogy a tenyerünk előre nézzen.

👉 Lélegezzünk egy mélyet, majd kilégzés közben csavarodjunk el az egyik oldalra, és helyezzük mindkét tenyerünket a falra. Mindeközben a talpak maradjanak a helyükön, és a medencénk is csak minimálisan mozduljon el.

👉 Újból vegyünk mély levegőt, majd kilégzés közben lassan forduljunk vissza az alaphelyzetbe.

👉 Ismételjük meg a gyakorlatot a másik oldalra fordulva is.

👉 A gyakorlatot próbáljuk folyamatosan, legalább öt percen keresztül végezni. Ami a tempót illeti, nem kell gyorsan végezni, lassabb mozdulatokkal is haladhatunk, előbb-utóbb úgyis rá fogunk érezni, hogyan kényelmesebb. Ha minden egyes nap elvégezzük fenti gyakorlatsort, hamarosan észlelni fogjuk a változást a hasunkon.