A víz nagyon egészséges, de előfordul, hogy más innivalóra vágyik a szervezetünk. 

Ilyenkor sokan készítenek maguknak valamilyen kellemes ízű gyógyteát, de ugyanolyan sokan fordulnak a cukros üdítőitalokhoz vagy szörpökhöz, pedig sokkal hasznosabb, ha valamilyen egészséges italt készítünk magunknak, ami nem tartalmaz semennyi cukrot. Ilyen egészséges ital a limonádé, amely a benne található citromnak köszönhetően nagyon pozitívan hat az egészségre. Mutatjuk is, hogy milyen előnyei vannak a citromnak és a limonádénak az egészségünkre.

A limonádé rendszeres fogyasztásával fokozhatjuk az immunitást, hiszen a citrom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Ez a vitamin antioxidáns hatással rendelkezik és mint ilyen, nagyon pozitívan hat az immunfunkciókra.

A citromos víz ezen kívül fokozza az anyagcserét és még a fogyásban is a segítségünkre lehet. A citrom ugyanis egy pektin nevű rostban gazdag, amely csökkenti az étvágyat, illetve fokozza a teltségérzetet. A citromos víz a bélflóra egyensúlyát is segít helyreállítani, így az emésztésben lehet még nagy hasznunkra.

A citrom ezen túl flavonoidokat is tartalmaz, amelyek segítenek felpörgetni az anyagcserét. Mivel a zsíranyagcserét is fokozza, így játszhat szerepet a fogyásban.

A citrom nemcsak egyetlen antioxidánst, azaz C-vitamint tartalmaz, hanem flavonoidokban is bővelkedik, amelyek nemcsak antioxidáns hatásúak, de remekül csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást is. Ezeknek a hatásoknak köszönhetően csökken a szervezetben a sejtkárosodás kialakulásának esélye. A flavonoidok emellett csökkentik a rákos betegségek, a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a cukorbetegség kialakulásának kockázatait is.

A citromos víz rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik, hogy vesekövek alakuljanak ki a szervezetünkben. Ugyanis a citrom citromsavat tartalmaz, amely megnöveli a szervezetben a citrátszintet, és ez megakadályozza, hogy kalciumkövek rakódjanak le a vesékben.
A citromos víz hatására csökken a puffadás és az ödéma kialakulásának az esélye is. Tisztító hatással is rendelkezik, így segít a szervezetből, pontosabban a májból, a bőrből és a vérből kiüríteni azokat a méreganyagokat, amelyek betegségeket okozhatnak.