A szaftos, fűszeres, hagymás csirkecombnak tényleg lehetetlen ellenállni.


Készítsd el a csirkecombot hagymás, fűszeres szaftban, és mindenki megnyalja a tíz ujját utána! A belereszelt répa egy kis édeskés zamatot is kölcsönöz neki. Mielőtt felteszed a tűzre, néhány órát hagyd fűszeres pácban, hogy az ízek egészen a belsejéig lejussanak. Alaplevet használj hozzá, amelyet akár házi leveskockából is elkészíthetsz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 5 dl alaplé
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 sárgarépa
👉 1 lila hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál bors
👉 só

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kis tálban keverd el az oregánót, a kakukkfüvet és a borsot, szórd meg vele a csirkecombokat, forgasd össze olajjal, és pihentesd a hűtőben legalább két órát.

A pihentetési idő leteltével forró serpenyőben nagy lángon oldalanként öt perc alatt piríts kérget a csirkékre. Ha szükséges, még egy kevés olajat önthetsz alájuk. Közben a lila hagymát vágd cikkekre, a répát tisztítsd meg, és a reszelő nagy lyukú részén reszeld le. A sült csirkéket szedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a répát is, és kevergetve párold tovább kis lángon tíz percig. Ezután pakold bele vissza a csirkéket, és öntsd fel annyi alaplével, hogy félig ellepje őket. Fedd le, és kis lángon főzd puhára egy óra alatt. Ha szükséges, néha pótold alatta a folyadékot. A szaftot is ízesítheted még sóval, borssal és zöldfűszerekkel, ha nem elég erős az íze.