Különlegesen finom lesz a piskótatekercs, ha a tésztájába vaníliás pudingport is rejtesz.
Készítsd el a hagyományos, mindenki által szeretett piskótatekercset vaníliás pudingporral a tésztájában, mascarponés krémmel töltve! A piskótasütés lényege, hogy a tojásfehérjét külön kell habbá verni, ebbe kell forgatni a többi hozzávalót. Ehhez a recepthez liszt nem is szükséges, mivel a pudingpor anélkül is jól összetartja, de a tészta így a megszokottnál lágyabb lesz.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
👉 20 dkg cukor
👉 6 tojás
👉 2 csomag vaníliás pudingpor
👉 1 csipet só
A krémhez:
👉 12.5 dkg mascarpone
👉 7.5 dkg porcukor
👉 1 dl habtejszín
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, és forgasd a fehérjéhez. Végül öntsd hozzá a pudingport is, és fakanállal keverd el. Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 200 fokos sütőbe tíz percre. Ha kész, vedd ki, és hagyd pihenni. Nem kell forrón feltekerni.
A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Add hozzá először a cukrot, utána a mascarponét, és robotgéppel jól dolgozd össze.
A tésztát emeld ki a tepsiből, kend meg a krémmel, és a papír segítségével tekerd fel.