A gyümölcsös sült túrótorta fantasztikusan krémes, az összeállítása pedig egyszerűbb nem is lehetne.
Az édes túró és különféle savanykás gyümölcsök csodás kombinációt alkotnak ebben a lágy tortában. Idényben friss, azon kívül mirelit bogyós gyümölcsökkel is elkészítheted. Liszt nem kerül bele, ennek is köszönhető, hogy a belseje szinte remeg. Arra ügyelj, ha túl sok gyümölcsöt teszel bele, a túrós massza elázik.
Hozzávalók 12 szelethez
👉 1 kg túró
👉 20 dkg bogyós gyümölcs
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 4 db tojás
👉 1 db citrom
👉 1 csomag vaníliás pudingpor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 vaj a tepsi kikenéséhez (szükség szerint)
Elkészítés:
A puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Keverd hozzá a citrom reszelt héját és a pudingport. Végül dolgozd hozzá az áttört túrót.
A sima masszát egyengesd egy vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tortaformába. A bogyós gyümölcsöket szórd a tetejére, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át. Ha túl gyorsan pirul, takard le sütőpapírral a tetejét. Ha a belseje is átsült, tehát nem ragad massza a tésztába szúrt tűre vagy villára, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg a süti kihűl, majd csatold le a kapcsos formát.