Kis csalással ínycsiklandozóan finom magyaros fogást készíthetsz, és a kilók miatt sem kell majd aggódnod. A zöldségpörkölt jó alternatíva.
A zöldségek elősegítik a jó emésztést, ezért hozzájárulnak a diétádhoz. A zöldségpörköltet fogyaszthatod rizzsel vagy teljes kiőrlésű tésztával.
Hozzávalók:
👉 50 dkg cukkini
👉 1 kisebb spárgatök
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 dl olaj
👉 2 darab paradicsom
👉 2 darab zöldpaprika
👉 1 darab paradicsompaprika
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 fokhagyma
👉 piros arany
Elkészítés menete:
A meghámozott cukkinit vágd ketté, és szeleteld fel. A spárgatök magvas belét szedd darabokra. Az apróra vágott hagymát pirítsd meg az olajon.
Tedd bele a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsompaprikát, majd szórd meg pirospaprikával. A tök belsejét tedd a cukkinivel együtt ebbe a pörköltalapba. Ízesítsd sóval, fokhagymával, piros arannyal. Körülbelül 20 perc alatt párold puhára, és ha majdnem kész, add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot.