A joghurtos tésztából készült almás palacsintát tálalhatod reggelire, uzsonnára, vagy valamilyen tartalmas leves után második fogásnak is.
Sokféle módon készíthetsz almás palacsintát: joghurtos tésztával könnyed, hamar elkészül, igazi vigasztaló édesség. Tálalhatod fahéjas porcukorral, lekvárral, juharsziruppal. A palacsinta számtalan formában készíthető el, és lehetetlen közülük kiválasztani a legfinomabbat.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 20 dkg liszt
👉 12 dkg natúr joghurt
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 alma
👉 1 tojás
👉 1 kávéskanál vaníliaaroma
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojást egy tálban keverd habosra cukorral és két evőkanál olajjal. Ehhez használhatsz kézi habverőt vagy robotgépet is. Add hozzá a joghurtot, a vaníliaaromát, végül szitáld bele a sütőporral elvegyített lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Sűrű, ragacsos tésztát fogsz kapni.
Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt reszeld a masszába, szórd meg egy kevés fahéjjal, és forgasd össze. Kevés olajon, oldalankét két-három perc alatt süsd őket pirosra.