A mandulás félholdak pillanatok alatt elkészíthető gyúrt tésztából állnak, puhák és ellenállhatatlanok.


Ezekbe az egyszerű mandulás félholdakba alig kell valami. Az egyetlen, ami talán nem található meg minden háztartásban, a darált mandula, de ezt is beszerezheted bármelyik hipermarketben, és sokféle sütibe használhatod fel. Fogyaszd kávé, tea mellé, vagy akár csak magában.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg darált mandula
👉 8 dkg porcukor
👉 2 tojássárgája
👉 3 csomag vaníliás cukor a forgatáshoz

Elkészítés:

A lisztet egy tálban öntsd össze a darált mandulával és a porcukorral, majd add hozzá a felkockázott vajat, a tojássárgákat, és gyúrj az egészből sima tésztát. Sodorj belőle ceruza vastagságú rudakat, ezeket vágd nagyjából ötcentis hasábokra.

A darabokból formázz kiflit, és sorakoztasd fel őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. 170 fokos sütőben 15-18 perc alatt süsd őket aranyszínűre. A kisütött kifliket még melegen hempergesd meg vaníliás cukorban.