A sörtészta és a mozzarella kiváló a padlizsánra. A sütőpornak köszönhetően még ropogósabb lesz.
Az alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú padlizsán különleges lesz, ha panír helyett sörtésztában sütöd meg, és két szelet közé mozzarellát is rejtesz. A héja antioxidánsokkal van tele, így ha teheted, ne hámozd meg, viszont érdemes besózni, hogy biztosan ne legyen keserű. Kínálj hozzá valamilyen szószt, hogy még izgalmasabb legyen.
Hozzávalók 4 személyre
👉 2 db padlizsán
👉 20 dkg mozzarella
👉 15 dkg liszt
👉 1 doboz sör
👉 3 evőkanál liszt a forgatáshoz
👉 2 db tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A padlizsánt vágd fel egyforma nagyságú karikákra, de ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok. Sózd be, majd kicsit hagyd állni őket. Közben készítsd el a bundát. A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgákat keverd össze a sörrel, a sóval, a borssal, majd fokozatosan forgasd hozzá a sütőport és a lisztet is. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és dolgozd a masszához. Palacsintasűrűségű tésztát kell kapnod. Amennyiben szükséges, szórj még hozzá lisztet.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A padlizsánt törölgesd át papírtörlővel, vagy csepegtesd le, és két szelet közé tegyél egy szelet mozzarellát. Forgasd először lisztbe, majd a sörös masszába, és tedd a forró olajba. Süsd mindkét oldalát szép pirosra, és csepegtesd le.