Sósan is süthetsz gofrit túróval és medvehagymával a tésztájában.


A gofri nem csak édesen, hanem sós változatban, medvehagymával és túróval kikeverve is fantasztikus. Tökéletes választás reggelire, vacsorára, de akár a vendégeidet is elkápráztathatod vele. Ha pedig valamilyen újfajta receptet is kipróbálnál, készíts jópofa buborékgofrit!

Hozzávalók 8 darabhoz

👉 25 dkg túró
👉 15 dkg liszt
👉 4 tojás
👉 1 dl víz
👉 1 csokor medvehagyma
👉 1 kávéskanál só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 olaj szükség szerint

Elkészítés:

A villával áttört túrót keverd ki a tojásokkal. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sóval és a sütőporral, és a vízzel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. A medvehagymát mosd meg, aprítsd fel, és keverd ezt is a masszához.

A gofrisütőt forrósítsd fel, és merőkanállal tegyél bele egy adag tésztát. Darabonként négy-öt perc alatt - vagy amennyit ír a készülék használati utasítása - süsd ki őket. Nézz utána annak is, hogy a gofrisütődet használat előtt ki kell-e olajozni. A kisütött, ropogós gofrikat frissen fogyaszd.