Közel fél évszázada, 1975 óta alkot házaspárt Szikora Róbert és felesége, Zsuzsa. A hosszú házasság titkáról az M2 Petőfi TV Magas és Mély című műsorában beszélt az R-GO frontembere.


A Magas és Mély nagypénteki adásában Szikora Róbert, aki nemrég Máté Péter-díjat kapott, nemcsak a hitéről és a családja húsvéti hagyományairól, hanem a párkapcsolatáról is mesélt. Az énekes 48 éve él boldog házasságban, a felesége pedig egykori szomszédja volt: Zsuzsa mindössze 15 évesen szeretett bele az énekesbe. Az M2 Petőfi TV műsorában a csikidám stílus hazai megteremtője őszintén beszélt arról, hogyan őrizték meg kapcsolatukat hosszú évtizedeken át.

„Először is a szerelem tart össze két embert, amit az égben köt a Jóisten. De valójában ez mindig titok marad. Nagyon kell egymást szeretni, igazán, mélyen, nem úgy, mint az amerikai filmekben. Éveken át formáljuk egymást, mint a víz és a part. Mindkettőnk egy bolygó, néha összecsattanunk, de mégis csodálatos dolog egy egész életet leélni valakivel” – mondta Szikora Róbert, hozzátéve, hogy a szeretet az éltető, motiváló erő minden élőlény számára, és aki ezt nélkülözni kénytelen, az a szeretetlenségbe akár bele is halhat.

Az érdekes beszélgetés, amelyben Szikora Róbert zenei karrierjének főbb állomásairól és a húsvéti böjt fontosságáról is szót ejt, újranézhető a Magas és Mély Médiaklikk-oldalán, ahol a korábbi adások is elérhetők 60 napig.