Az egészben sült szűzpecsenyénél kevés egyszerűbben elkészíthető húsféle van. Készítsd répával és újkrumplival!
Süsd együtt a szűzpecsenyét friss újkrumplival és répával! A sertésszűz finom, omlós, és nagyon hamar elkészül, ezért a köretnek szánt zöldségeket érdemes elősütni hozzá, különben vagy a hús szárad ki, vagy a krumpli marad kemény.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg újkrumpli
👉 40 dkg újrépa
👉 4 szál rozmaring
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 sertésszűz
👉 1.5 dl olívaolaj
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyéről a hártyákat óvatosan fejtsd le. Szórd meg sóval és borssal, szórd meg apróra vágott fokhagymával, majd öntsd le egy deci olajjal. Ebben a pácban pihentesd egy órát.
Közben készítsd elő a köretet. A répát tisztítsd meg, az újkrumplit csak mosd meg alaposan. Helyezd el őket egy tepsiben, szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal és füstölt paprikával, dobj melléjük szép rozmaringágakat, forgasd össze egy kevés olajjal, és told 180 fokos sütőbe.
Fél óra múlva vedd ki a tepsit a sütőből, és a köret mellett helyezd el a szűzpecsenyét. Takard le a tepsit alufóliával, és told vissza a sütőbe további húsz percre. A sütési idő végén vedd ki, és hagyd pihenni 15-20 percig, csak utána szeleteld.