Heteket kínlódsz és bevetsz minden praktikát, hogy fogyj, mégsem jön az eredmény? Órákat töltesz a teremben, futod a kilómétereket, sanyargatod magad, mérlegeled a kajáidat és még kalóriákat is számolsz?


Gondoltad volna, hogy a megoldás a részletekben rejlik? No, meg abban, hogy ne tegyél meg olyan dolgokat, amiket eddig természetesnek vettél! Vannak bizony olyan buktatók, amik semlegesítenek minden erőfeszítést a fogyásért! Mutatjuk!

A kalória „csiki-csuki” nem mindig jön be!

Ha mindenáron számolgatni akarod a kalóriákat, most jól figyelj! Mert bizony itt is hibát véthetsz, könnyedén!

Ha a matek mellett döntesz, fontos tudnod, hogy alaposnak kell lenned. Ha számolsz, mindent számolj. A folyadékok, a gyümölcsök értékeit is! Ilyen hétköznapi összetevő például az olaj, a kávészirup, tejszín, vagy éppen egy bedobott cukros rágó, rohanás közben! Ha nem figyelsz, a sok kis apró értékből könnyen összejöhet egy nagyobb szumma, amire bizony nem is gondolsz, és amivel már könnyű kalóriatöbbletbe átcsúszni.

Lehet, hogy egészséges, de nem szűkölködik a kalóriákban!

Azért, mert valami egészséges, még hízhatsz tőle. Vannak olyan tápértékben és vitaminban gazdag élelmiszerek, melyek sajnos kalóriában is azok, így könnyen félrevezethetik a fogyni vágyókat! Ilyenek például a zsírosabb magvak, az olívaolajos termékek, az avokádó, vagy éppen a teljes kiőrlésű pékáruk! A műzli szeletek, az egyes táplálék kiegészítő turmixok, meg úgy nagyjából egy csomó másik turmix is! A fogyás nem egyenlő azzal, hogy egészséges táplálékokat fogyasztunk! Bárcsak így lenne, aminek köszönhetően kialakulna egy 2in1 felállás! Hiába egészséges a banán, ha megeszel belőle hatot, az bizony annyi kalória, mintha bevágtál volna egy tábla csokit. Pedig egészséges, vitamindús, könnyen emészthető és nagyon finom!  Figyelj oda, hogy az egészséges élelmiszerekből se fogyassz túl sokat, mert bizony elszalad az a mérleg gyorsan!

A folyadéktól is lehet hízni!


Az ember hajlamos azt hinni, hogy a folyadék ártalmatlan! Mert hát folyadék! Sok kell belőle, azt kipisiled, gyorsan eltűnik, nem számít!

Jaj, dehogynem!

Számtalan olyan esetről tudunk, hogy valaki letette a gyümölcsleveket, és napokon belül megindult a súlycsökkenés! Igen, mert előtte literszámra tolta magába a narancs juice-t, a multivitaminos Cappy-t, a cukros limonádét, a Light Cola-t és számtalan dobozba zárt kalóriabombát! Hiába viszel be megfelelő mennyiséget az étkezésből, ha cukros italokat fogyasztasz. Célszerű jó sok vizet inni, leginkább azt, de ha már mindenképpen nyúlnánk valamihez, hozzáadott cukrot nem tartalmazó leveket igyunk, egyenesen a természetből! Arra is figyeljünk, hogy a préselt, vagy kicsit cukrosabb leveket inkább a nap első felében fogyasszuk, hogy a szervezetnek legyen ideje feldolgozni azt, még az aktív emésztési időszakban! Jó megoldás lehet, ha az italoknak mindig elolvasod a címkéjét, mielőtt megiszod őket, így láthatod, hogy mennyi cukrot viszel be velük, majd ezt add a kis táblázatodhoz!

Az alkohol hizlal! Tényleg!


Hiába az étrend, a mozgás, ha mellé az alkohol rendszeresen lecsúszik. Nem véletlenül született meg a „sörhas” kifejezés sem.

Ez nagyjából olyan, mint mikor az ember lánya besétál a gyorsétterembe venni valami harapnivalót, és rendel mellé egy diétás kólát. Minek? A gyorséttermi étel mellé már tök mindegy, hogy mit iszol. Ha túl sok a mennyisége, nem kis értéket ad a napi kalória táblázathoz! Sőt! A szervezet először a piából húzza le a kalóriaértéket, így a zsírégetés folyamata későbbre tolódik, akár órákkal is! És tudod, sok óra sok idő, később érkezik a kívánt alak! Itt is érvényes az aranyszabály: mindent mértékkel!

Az égetett szeszek olyan tömények, hogy némelyik egy tál étel adataival is felér!

Ha szeretnéd, idd, de ezzel mindenképp számolj!

No meg azzal is, hogy az alkohol káros az egészségre, függőséget okoz és rombolja a szervezetet! Szóval csak óvatosan!

Aludj jókat és fogyni fogsz!

Az alváshiány számtalan olyan kellemetlen tünetet okozhat, ami nagymértékben rontja az életminőségünket. Azok az emberek, akik nem alszanak naponta minimum hat órát évente, akár több mint tíz kilót is hízhatnak.

Ha nem alszol jól, sokat, a szervezeted igényének megfelelően, a hormonháztartásod felborulhat, nagyobb lesz az étvágyad másnap, az éhségérzetért felelős hormon pedig az egekig száll majd! Hiába az elköteleződés, ha a szervezeted visít a kajáért! Az is fontos, hogy az alvatlanság okozta energiahiány a szervezet az ételekkel akarja majd pótolni, így non-stop éhes leszel. A fogyáshoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés.

Ha ezekre az alapvető dolgokra is figyelsz és a maximumra tolod az excel táblád is, az eredmény exponenciális növekedése igazi „beach body-val” ajándékoz majd meg!

Figyeld az értékeket, számolj helyesen, kerüld a becsapós ételeket, méregteleníts és meglátod, a fogyásról alkotott képed reálissá változik, rövid időn belül!