Különösen finom lesz a vajpuhára sült sertéskaraj, ha sajtos, mustáros szósszal tálalod.


A sajtos-mustáros szósz nagyon jól megy a puha sertéskarajhoz. Ne feledkezz meg a hús kiklopfolásáról, ez ugyanis remekül fellazítja a rostokat, és sokkal puhább lesz a végeredmény. A klopfolás közben keletkező zajokat egyszerűen tompíthatod, ha a deszka alá összehajtogatott konyharuhát teszel.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg natúr joghurt
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 8 szelet sertéskaraj (kb. 1 kg)
👉 2 evőkanál majonéz
👉 2 teáskanál magos mustár
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A karajt, ha egyben van, szeleteld fel, és jól klopfold ki. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, majd takard le őket frissen tartó fóliával, és pihentesd fél órát. Közben a hagymát cikkezd fel. Egy tepsit vékonyan kenj ki olívaolajjal, oszd el benne a hagymát és a befűszerezett húsokat. Öntsd fel fél deci vízzel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe.

Amíg a hús sül, készítsd el a mártást. A sajtot reszeld le, add hozzá a joghurtot, a majonézt, a magos mustárt, és keverd jól össze. Amikor a hús már egy órája sül, vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét a mártással, és továbbra is letakarva told vissza további 20 percre.