Mindössze három nappal az esemény előtt derült ki, hogy mégsem tartják meg a Beatrice április 28-ra beharangozott koncertjét a Barba Negrában – szúrta ki a 24.hu.


A Csepelre költözött szórakozóhelyre szervezett koncertet még januárban hirdették meg, amely iránt nagy volt az érdeklődés, időközben azonban a budapesti Tabán fesztivál is megkereste a zenekart, hogy legyenek ők a fesztiválzárók. Erre a felkérésre annak ellenére mondtak igent, hogy látták benne a konfliktus lehetőségét, ám mivel, az elmúlt húsz évben a Tabán rendszeres fellépői voltak, rábólintottak.

“Tudtuk, hogy két ugyanolyan koncertet nem korrekt dolog bemutatni három nap alatt a fővárosban, ezért teljesen más tematikát terveztünk az eseményekre. A Barba Negrában a zenekar korai éveinek ikonikus dalai vitték volna a műsor gerincét, míg a Tabánban a Beatrice zeneiségének esszenciájának bemutatása (lesz) a célunk. A két koncert hangulatát, látványát, stábját, dalait – köztük a most 30 éves Vidám Magyarok lemez rég nem játszott dalait – erre a két tematikára építettük fel, bízva abban, hogy kedvezünk minden minket követő korosztálynak”

– írták a posztjukban.