Ez a fantasztikus, mákos kevert süti a tésztájába reszelt almának köszönhetően szaftos és enyhén savanykás.
A kevert sütik elkészítése villámgyors és nagyon egyszerű: nincs ez másképp ennek az almás-mákos édességnek az esetében sem. A belereszelt alma különlegesen szaftossá varázsolja, savanykás íze pedig remekül harmonizál a mák karakterével. Sűrű görög joghurtot is adj a tésztához.
Hozzávalók 4 személyre
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg darált mák
👉 2 alma
👉 2 tojás
👉 2 dl görög joghurt
👉 1 dl olaj
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 pár csepp citromlé
👉 5 dkg étcsoki a tetejére
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, felezd el, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt reszeld le. Érdemes néhány csepp citromlevet csepegtetni bele, hogy meg ne barnuljon. A lisztet keverd el a sütőporral, a mákkal és a cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, az olajat, a joghurtot, és keverj belőle csomómentes tésztát. A végén add hozzá a kinyomkodott reszelt almát is.
Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből. Az étcsokit gőz fölött olvaszd fel, és csorgasd a süti tetejére. Várd meg, amíg megdermed, és csak utána szeleteld.