A sütés nélkül készülő krémes csokis pite egyszerűen mennyei! Az alja ráadásul zabkekszből áll, így az emésztésnek is jót tesz.
Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, készítsd el ezt a fantasztikus krémes csokis pitét. Az alja roppanós zabkekszből áll, amelyen gazdag, tejszínes-étcsokis krém terül el. A tejszínt felhasználás előtt tartsd a hűtőben, hogy könnyebb legyen habbá verni.
Hozzávalók 8 szelethez
Az alaphoz:
👉 30 dkg zabkeksz
👉 12 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
👉 20 dkg étcsoki
👉 3 dl habtejszín
👉 1 evőkanál porcukor
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
Az alaphoz való vajat olvaszd fel. A kekszet daráld le, öntsd egy tálba, és forgasd össze az olvasztott vajjal. Egyengesd el egy kivajazott piteforma alján és oldalán, és tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.
A krémhez az étcsokit tedd fel a tűzre. Öntsd fel egy deci tejszínnel, add hozzá a vaníliaaromát, és kevergesd addig, amíg a csoki elolvad. Ekkor húzd le a tűzről. A maradék tejszínt verd habbá, majd add hozzá a porcukrot is, és ezzel verd tovább. Végül forgasd bele az olvasztott csokis keveréket. A krémet egyenletesen oszd el a kekszes alap tetején, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára, amíg megdermed.